Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Søg på siden

Historie

Esbjerg Spåntagning udspringer af Poul Madsens Maskinfabrik, som var en maskinfabrik på Esbjerg Havn. Navneændringen kommer i forbindelse med en målrettet koncentrering af aktiviteterne omkring olie- og gasindustrien i forbindelse med det vestjyske offshore eventyr.
Esbjerg Spåntagning flytter til et nyt industriområde i Sædding.
Selskabet bliver en rigtig spåntagende maskinfabrik med avancerede CNC værktøjsmaskiner i en ny produktionshal på 2000 m2.
Esbjerg Spåntagning udvikles til en af Danmarks førende maskinfabrikker til renovering og servicering af olie- og gasindustrien i Danmark og Norge. I den forbindelse bliver selskabet Achilles certificeret.
Finanskrisen rammer dansk industri særdeles hårdt og Esbjerg Spåntagning går ikke ram forbi, selskabet var midt i en kraftig ekspansion og der var bestilt 3 store CNC maskiner.
Esbjerg Spåntagning omstruktureres og omdøbes til MJC Metal.
MJC Metal kommer ind i en strærk periode og der tilkøbes flere nye CNC maskiner bl.a. multitask maskinen Okuma Multus B400 med robot og en horisontal bearbejdningsmaskine Okuma MA600.
Olie- og gasindustrien kommer ind i en down periode, og KM Maskinfabrik i Haderslev tilkøbes. KM maskinfabrik har stor erfaring og mange kompetencer inden for avancerede hydraulik blokke til vindmølleindustrien. Aktiviteterne bliver samlet i Esbjerg, hvilket bl.a. betyder flytning af 12 Mazak CNC maskiner, og størstedelen af medarbejderne overflyttes til Esbjerg.
Henning Dam tilknyttes som sælger. Henning har været direktør for maskinforhandleren Flextek i mere end 10 år, og han har haft hele sit arbejdsliv inden for jern- og maskinindustrien i Skandinavien.
MJC sættes officielt til salg sommeren 2018. I den forbindelse kontakter Henning  Jesper Smidt-Nielsen og Lars Bo Emtkjær. De overtager MJC Metal pr. 1. september 2018.
Henning Dam indtræder som direktør, mens de øvrige medarbejdere fortsætter.